Constructii, Amenajari Interioare


firme de constructii si amenajari - renovat.ro
 - Forumuri - Inscriere - Raspuns - Cauta - Statistici -


Amenajari Interioare / Instalatii termice / Incalzirea apei cu panouri solare
Autor Mesaj
Anonim
# Postat: 19 Aug 2007 14:02
Raspuns 


Cum functioneaza instalatia cu panouri solare

Poate este cineva interesant de cum se face inclazirea apei folosit un panou solar si un bazin (butoi):
1. Trebuie sa avem in primul raund un panou solar care il putem obtine dintr-o teava serpuita
2. Trebuie sa mai avem un butoi in care dam 4 gauri si racordam 4 conducte (o conducta catre panou, una de vine de la panou , una de pleaca catre casa si pe una vine apa)

Cand se instaleaza butoiul se pune deasupra panoului solar pentru a se putea realiza un circuit simplu termic. Apa din panou prin incalzire devine mai usoara si atunci este impinsa in butoi de apa mai rece de la fundul butoiului. Astfel se realizeaza un circuit simplu prin care apa calda este impinsa in butoi de apa rece pana cand se incalzeste toata apa.

Cand incepem sa consumam apa nivelul in butoi va scadea si ne va trebui un plutitor similar celui de la vasul de WC pentru a inchide si deshide apa atunci cand butoiul s-a umplut/sau s-a golit.

Cam astea sunt lucrurile de care aveti nevoie pentru a va face apa calda singur (Nu va mai luati dupa ce spun producatorii de panouri solare, toate au la baza acest principiu simplu al fizicii)

  
Raspunsul tau
Bold Style  Italic Style  Underlined Style  Image Link  URL Link 

» Nume  » Parola 
You can enter just a nickname without password, if username is not registered by another member.
 

Sustinut de online community script miniBB™ © 2001- 2020

CONTACT FORUM : aderpsoft[at]gmail.com

natyca.ro     biaca.ro     covoare-si-mochete.ro     constructmall.ro     amenajez.ro     mobila-de-dormitor.ro     instalatii-apa.ro     perdele-si-draperii.ro     constructii.wikiteam.ro     magazine-de-mobila.ro     info-calorifere.ro     supercentrale.ro     megaterenuri.ro     imobiliare-terenuri.ro     vanzare-masini.ro     forum-pfa.ro     agropost.ro