Constructii, Amenajari Interioare


firme de constructii si amenajari - renovat.ro
 - Forumuri - Inscriere - Raspuns - Cauta - Statistici -


Amenajari Interioare / Instalatii termice / Cum te FURA repartitoarele de caldura
Autor Mesaj
Anonim
# Postat: 22 Feb 2008 16:06
Raspuns 


Cum te FURA repartitoarele de caldura, CREDEAM CA o sa PLATIM MAI PUTIN si DE fapt este O TAPA!!!!

Cand isi pun repartitoare, proprietarii au impresia ca citirea acestora se reflecta ca atare in factura lor. Nu este asa. Acea valoare se inmulteste cu niste coeficienti de calcul, de care cei mai multi proprietari nu au idee.

Coeficientii de putere, spre exemplu, cei care depind de materialul si forma caloriferului pot creste valoarea cu pina la 200%, iar cei de amplasare cu pina la 25%. Astfel proprietarii unui aparament cu calorifere noi, din fier, amplasat la ultimul etaj si cu doi pereti exteriori pot plati aproape dublu acelasi numar de unitati termice fata de un apartament amplasat la un nivel inferior cu calorifere din fonta.

Daca la contorul electric citirea acestuia arata consumul, adica suma de plata, la repartitoare, logica este cu totul alta.

Informatia pe scurt

· repartitor nu e egal contor: repartitoarele nu contorizeaza, ci doar impart altfel factura blocului fata de furnizorul de energie termica.
· citire in bloc: valoarea facturii nu este data de consum, prin citirea lui la cosumatorul final (calorifer), ci la contorul de intrare in bloc.
· criterii neclare si pierderi: in noul sistem repartitoarele impart consumul dupa unitatile citite, inmultite cu un algoritm de calcul despre care proprietarii n-au idee.
· un prim pas: informarea proprietarilor, obligatia firmei care instaleaza repartitoare de a le inmana o copie dupa contract, dar mai ales dupa modalitatea de calcul.
· unitatile sunt unitati de masura neconventionale a temperaturii din jurul unui punct fix pe calorifer receptionata de doi senzori amplasati pe acesta, unul inspre interior, altul in exterior. Serviciul de citire al indicatiilor repartitorului este de aproximativ 0.5E pe calorifer pe luna.
· instalarea unui repartitor poate costa pina la 150 lei pentru fiecare calorifer.

Articol complet in:

http://economie.hotnews.ro/stiri-consumator-2414854-loteria-repartitoarelor-cum-plate sti-mai-mult-pentru-apartament-rece-decat-pentru-garsoniera-calda.htm

Anonim
# Postat: 25 Iun 2008 23:12
Raspuns 


Pai nu ti se pare normal ca se fac o diferent intre calorifere????

chiar daca ai dreptate in proportie de 80% e normal ca un calorifer de fonta sa aiba coeficient mai mare decat un calorifer din tabla pt ca cel din tabla da mult mai putina caldura.

plus ca coeficienti se mai i-au si dp marimea caloriferului pt ca un calorifer din baie spre exemplu care e foarte mic nu da la fel de mult caldura ca cel din sufragerie care e cal mai mare.
asa ca e normal sa existe o diferent intre calorifere si asta nu se poate face decat cu coefitienti de amplasare , puterea termica a caloriferului

coeficient de amplasare= cati pereti exteriori sunt in acea camera, pozitia caloriferului in functie de punctele cardinale si etajul la care se afla

Puterea termica = dimensiunea si materialul din care e facut caloriferul

cu plata ai dreptate asa se face se imparte consumul dp scara la fiecare in functie de consumul dp repartitoare si e in proportie de 95% exact, fata de vechiul calcul care era total eronat

  
Raspunsul tau
Bold Style  Italic Style  Underlined Style  Image Link  URL Link 

» Nume  » Parola 
You can enter just a nickname without password, if username is not registered by another member.
 

Sustinut de bulletin board script miniBB™ © 2001- 2020

CONTACT FORUM : aderpsoft[at]gmail.com

natyca.ro     biaca.ro     covoare-si-mochete.ro     constructmall.ro     amenajez.ro     mobila-de-dormitor.ro     instalatii-apa.ro     perdele-si-draperii.ro     constructii.wikiteam.ro     magazine-de-mobila.ro     info-calorifere.ro     supercentrale.ro     megaterenuri.ro     imobiliare-terenuri.ro     vanzare-masini.ro     forum-pfa.ro     agropost.ro